زرین معدن آسیا
زرین معدن آسیا
Asia Zarin Madan Co
Search

عضو انجمن سرب و روی عنوان کرد: فرار سرمایه معدنی ایران به ترکیه

مطالبی که در این قسمت میخوانید

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در همایش چشم‌انداز صنعت سرب و روی و بازار که با هدف ارتقای این صنعت برگزار شد، فواید و معایب صنعت سرب و روی توسط کارشناسان مختلف مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، ابراهیم جمیلی – عضو هیات مدیره انجمن سرب و روی – در این همایش با اشاره به پتانسیل‌های موجود در صنعت سرب و روی گفت: در چند سال اخیر حمایت چندانی از این صنعت صورت نگرفته و با توجه به کشف معادن در ترکیه و سرمایه‌گذاری قزاق‌ها، اوضاع برای ایران خیلی مطلوب نبوده است.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در ترکیه به منظور احداث اولین کارخانه فرآوری به کمک ایرانی‌ها موجب شده که از صنعت سرب و روی ایران غافل بمانیم.

جمیلی اظهار کرد: اگر بتوانیم مناطق اکتشافی و مناطق متروکه که بلااستفاده مانده‌اند را واگذار کنیم اتفاقات خوبی حاصل می شود. البته پیشنهاد واگذاری شده اما تاکنون به نتیجه نرسیده است.

عضو هیات مدیره انجمن سرب و روی با بیان این‌که در کارخانه‌های فرآوری سرب و روی تنها 35 درصد مواد اولیه از داخل کشور تامین می‌شود و مابقی از طریق واردات تامین می‌شود، اظهار کرد: با فعال شدن معدن مهدی‌آباد این ظرفیت تا سه برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی پیشنهاد خود را به دولت واگذاری معادن به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری‌ آن‌ها عنوان و اظهار کرد: اگر سرمایه‌گذاری در این صنعت اتفاق بیفتد بازدهی صنعت سرب و روی نسبت به تمام صنایع چندین برابر می‌شود.

جمیلی ادامه داد:‌ از این طریق توان صادراتی و اشتغالزایی دراین صنعت افزایش پیدا می کند. به همین دلیل باید به دنبال ایجاد فرصت و جذب سرمایه‌گذاری باشیم.

غفلت از بخش خصوصی پایان یابد

در ادامه میرمحمد صادقی، رییس خانه معدن ایران با بیان این‌که به بخش خصوصی آن طور که باید توجه نمی شود، گفت: به دلیل این که بخش خصوصی به کار دسته جمعی توجه نمی کند توفیقی در ارتقای امور حاصل نمی‌شود.

وی تعداد تشکل‌های زیر مجموعه اتاق بازرگانی را 200 تشکل عنوان و اظهار کرد: با توجه به جمعیت ایران این رقم بسیار ناچیز است و این مساله به این معناست که هنوز بخش خصوصی به کار دسته جمعی توجه ندارد.

رییس خانه معدن ایران با اشاره به انتخابات اتاق بازرگانی گفت: در این دوره باید چهار نفر از فعالان معدنی در اتاق به منظور رفع مشکلات معدن شرکت داشته باشند، چرا که در این زمان که دست ایران از نفت کوتاه شده ارتقای بخش معدن لزوم اساسی است.

خبرهای مرتبط