مدیرعامل گروه صنعتی و معدنی زرین با اشاره به اینکه کارخانه کنسانتره سازی این گروه در جوار معدن سرب و روی مهدی آباد با ظرفیت تولید 50 هزار تن در فاز نخست تا پایان سال راه اندازی خواهد شد، افزود: کنسرسیومی که در مزایده معدن سرب و روی مهدی آباد برنده شد جزو دوستان ما هستند و امیدواریم ماده اولیه موردنیاز را نیز در اختیار ما قرار دهند.
به گزارش خبرنگار ماین نیوز، ابراهیم جمیلی امروز در نشستی خبری در محل اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه این نشست را با هدف شفاف سازی و ارائه اطلاعات شفاف به رسانه ها و سهامداران شرکت های زیرمجموعه گروه برگزار کردیم، افزود: در حال حاضر تامین خاک و ماده اولیه موردنیاز صنعت سرب و روی کشور محدود به معدن انگوران است که پیش بینی ما این است که ذخیره این معدن نیز ظرف حداکثر 10 سال آینده به اتمام خواهد رسید. در چنین شرایطی امیدواریم معدن سرب و روی مهدی آباد هرچه زودتر راه اندازی شود تا بتوانیم نفس راحتی بکشیم. از سوی دیگر در حال حاضر به دلیل کمبود مواد اولیه هم اکنون تنها 25 درصد از ظرفیت تولید صنعت سرب و روی کشور فعال است. این صنعت با وجود ارزآوری بالا و کاملا خصوصی بودن، مورد بی مهری قرار گرفته است.
وی گفت: کارخانه های گروه صنعتی و معدنی زرین هم از کنسانتره و هم از باتری و قراضه امکان تولید شمش سرب را دارند اما در زمینه تامین هر دو نوع ماده اولیه با مشکل مواجه هستیم.
جمیلی با بیان اینکه گروه صنعتی و معدنی زرین در 10 ماهه نخست امسال بالغ بر 3000 تن صادرات شمش سرب داشته است، اظهار کرد: این صادرات علاوه بر تامین نیاز کل کشور صورت گرفته است. ضمن اینکه از ماه گذشته واحد تولید شمش سرب شرکت ملی سرب و روی ایران نیز مجددا وارد مدار تولید شد.
مدیرعامل گروه صنعتی و معدنی زرین با بیان اینکه شرکت ذوب گران رنگین فلز به عنوان یکی از شرکت های زیرمجموعه گروه صنعتی و معدنی زرین برای نخستین بار موفق به تولید شمش سرب با خلوص 99.996 درصد شده است، گفت: این محصول یکی از بهترین محصولات در جهان در نوع خود است و امیدواریم به زودی آن را در بورس فلزان لندن (LME) نیز به ثبت برسانیم. ضمن اینکه با توجه به تکمیل بخش ریفاینری به تازگی قادر به تولید نقره نیز در این کارخانه شده ایم.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه با توجه به رو به پایان بودن ذخیره معدن انگوران چه برنامه های جایگزینی برای جبران کمبود مواد اولیه خواهید داشت، اضافه کرد: ما کاملا با برنامه کار می کنیم و حتی ممکن است وارد حوزه هایی مانند مس نیز شویم. متاسفم که در حال حاضر با پول ایرانی معادن ترکیه در حال توسعه است و ماده اولیه وارد کشور می شود در حالی که اگر اجازه داده می شد باید این پول صرف توسعه معادن داخلی می شد.
او در ادامه با ایراد اشکالاتی به مزایده معدن سرب و روی مهدی آباد که اخیرا برگزار شده و کنسرسیوم مبین برنده آن شد، توضیح داد: در ابتدا باید بگویم که برای ما فرقی ندارد چه کسی در این مزایده برنده شده است. با توجه به اینکه ما در بخش فراوری سرب و روی کار می کنیم انتظار ما از دوستان این است که ماده اولیه موردنیاز ما را تامین کنند. اگر چنین نشود ما قطعا کارخانه های خود را تعطیل کرده و تابلویی را جلوی آنها نصب می کنیم که روی آنها نوشته باشد: نتیجه سرمایه گذاری در ایران!
وی با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت وعده داده بود که این معدن تا پایان امسال راه اندازی خواهد شد، گفت: با این وجود این اتفاق رخ نخواهد داد. البته دوستانی که در مزایده معدن برنده شدند جزو دوستان ما هستند و ما نیز دنبال مالکیت معدن نیستیم و تنها خواسته ما این است که خوراک موردنیاز برای واحد کنسانتره سازی ما را تامین کنند.
مدیرعامل گروه صنعتی و معدنی زرین در پاسخ به این سوال خبرنگار ماین نیوز مبنی بر اینکه چرا شما در مزایده معدن سرب و روی مهدی آباد شرکت نکردید؟ توضیح داد: ما در مزایده شرکت کردیم اما پاکت خود را تحویل ندادیم چرا که برگزارکننده مزایده یعنی ایمیدرو پاسخ برخی از سوالات ما را به صورت شفاف و روشن نداد که بهانه آن هم آمدن سرمایه گذار خارجی در پروژه بود. حالا نیز شاهدیم که سرمایه گذار خارجی تاکنون وارد این پروژه نشده است.
جمیلی گفت: از سوی دیگر در معدن مهدی آباد عناصر دیگری از جمله 113 میلیون تن باریت وجود دارند که در اسناد مناقصه اشاره ای به آنها نشده است و این نیز یکی از ایرادات مزایده از نظر ماست.
وی گفت: کنسانتره سازی گروه زرین تا پایان سال جاری با ظرفیت تولید 50 هزار تن در فاز نخست در کنار معدن مهدی آباد راه اندازی خواهد شد و البته برنامه کلی برای این کارخانه نیز رسیدن به ظرفیت تولید 300 هزار تن در سال است.
جمیلی در ادامه با بیان این مطلب جالب که جرم من این است که پروژه ها را ارزان تمام می کنم، افزود: متاسفانه در حال حاضر فعالیت در محدوده های معدنی به شکل دلالی درآمده است و شاهد این هستیم که برخی محدوده های معدنی به اهل آن واگذار نمی شوند.
مدیرعامل گروه صنعتی و معدنی زرین با انتقاد از اینکه دولت مدام سیاست مبارزه با خام فروشی را اعلام می کند اما در عمل دوگانه رفتار می کند، گفت: با روند فعلی پیش بینی من این است که سال آینده تولید محصولات معدنی ضربه خواهند خورد.
وی همچنین پیش بینی کرد که سال 2017 سال خوبی از نظر قیمت برای بازار جهانی سرب و روی خواهد بود.
منبع: ماین نیوز