زرین معدن آسیا
زرین معدن آسیا
Asia Zarin Madan Co
Search

قیمت روی بر بالاترین ارتفاع ۱۰ سال اخیر

مطالبی که در این قسمت میخوانید

بررسی بازارها نشان می‌دهد، پس لرزه‌های تقاضای چینی در بازار فلزات در حالی به فلز روی رسیده که میزان تولید کنسانتره در این کشور کاهش یافته و انتظارات برای تداوم و تشدید کمبود عرضه در ادامه سال افزایش یافته است.

به گزارش ماین نیوز، پس از آنکه داده‌های مربوط به رشد اقتصادی چین در ۳ ماه دوم و انتظار تقویت آن در ۶ماه دوم سال، نشان داد تقاضا در حال شدت گرفتن است، ابتدا بازار فولاد و محصولات زنجیره آن صعودی شدند و حالا موج تقاضای داخلی چین، نرخ روی را در بازار داخلی با رساندن به ۳۸۸۱ دلار در بالاترین رقم ۱۰ ساله اخیر قرار داده و متعاقب آن نرخ بازار لندن نیز به ۳۱۱۷ دلار رسیده است.
قیمت روی روز چهارشنبه، در بازارهای جهانی، از ۳۰۰۰ دلار در هر تن عبور کرد و در ادامه معاملات نقدی پنجشنبه و جمعه نیز به رشد خود ادامه داد تا بالاترین رکورد قیمتی خود را از اکتبر ۲۰۰۷ به ثبت برساند. همچنین نرخ هر تن روی با تحویل ۳ ماهه در بازار آتی لندن در مرز ۳۱۲۰ دلار قرار گرفت.

تقاضای چین محرک اصلی نرخ روی
هفته گذشته امکان آربیتراژ روی بین لندن-شانگهای که از ۲۳ ژوئن بسته بود، دوباره باز شد و با استقبال تاجران چینی روبه‌رو گشت. اختلاف نرخ موسوم به آربیتراژ، بین بازار شانگهای و لندن روز چهارشنبه ۱۱ دلار و ۱۱ سنت بود و در ادامه هفته تا صبح پنجشنبه به ۴۵ دلار رسید و روز جمعه از ۱۲۲ دلار هم عبور کرد تا نیروی مضاعفی برای افزایش تقاضای چین و میل وافر بازرگانان به واردات فراهم شود. پرمیوم CIF شمش روی وارداتی در شانگهای، این هفته به ۱۵۰ تا ۱۶۵ دلار در تن افزایش یافت که در مقایسه با هفته گذشته ۱۰ دلار رشد نشان می‌دهد. همچنین تقاضا در چین موجب شده موجودی قابل انتقال روی در شانگهای همچنان کاهش یابد. موجودی فیزیکی ثبت شده در بازار لندن نیز از ۱۹ جولای در یک روند نزولی قرار گرفته و روز به روز کاسته می‌شود، به‌طوری‌که روز پنجشنبه به ۲۵۲ هزار و ۹۰۰ تن رسید و در پایان هفته کاری اروپا ۲۴۸ هزار و ۲۵ تن را به ثبت رساند که از این مقدار بیش از ۱۲۱ هزار تن بدون جواز معاملاتی (وارانتی) است. این مقدار موجودی نسبت به ماه گذشته نزدیک به ۲۰ هزار تن کاهش را نشان می‌دهد. در نتیجه گمانه‌زنی‌ها درباره ادامه روند صعودی روی در چندماه باقی‌مانده از ۲۰۱۷م بین معامله‌گران اروپایی در بازار لندن نیز تقویت شده است چراکه برآوردها نشان می‌دهد، میزان واردات روی چین در آگوست افزایش خواهد یافت و از ۶۵ هزار تن ماه جولای فراتر خواهد رفت، زیرا تقاضای سفته‌بازی قدرتمندی در چین از نرخ حمایت می‌کند. گذشته از این، تقاضای واقعی چین نیز با افزایش همراه بوده و این در حالی است که تولید داخلی این کشور کاهش یافته است. بررسی روند قیمت‌ها نشان می‌دهد، رشد نرخ شمش روی در بازار شانگهای از ابتدای آگوست بیش از بازار لندن بوده است.

پیش‌بینی کمبود عرضه تا پایان ۲۰۱۷
از طرفی آخرین داده‌های اقتصادی نشان می‌دهد تولید روی چین در ماه جلوای ۴۷۶ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۶/۳درصد و نسبت به ماه گذشته ۱۲/۵درصد کاهش یافته و بازار انتظار دارد کمبود عرضه روی استخراجی به بیش از۳۰ هزار تن در سال ۲۰۱۷م برسد. کل تولید روی چین در ۷ ماهی که از ۲۰۱۷م گذشته، معادل ۳ میلیون و ۴۶۰ هزار تن بوده که نسبت به سال گذشته ۲ درصد کمتر است و دلیل عمده آن اعمال سیاست‌های سختگیرانه زیست‌محیطی و تعطیلی واحدهایی است که آلایندگی بالاتر از استاندارد دارند. تولید کنسانتره نیز در چین با کمبود ۳۶۰ هزار تنی روبه‌روست که شرایط شمش‌سازان را دشوارتر کرده و به طور کامل مشهود است که اوضاع به این‌ترتیب موجب کاهش تولید در ماه‌های باقی‌مانده از سال می‌شود.براساس آخرین برآوردهای به عمل آمده از سوی گروه بین‌المللی مطالعات سرب و روی، تولید جهانی روی با توجه به افزایش تولید در هند، پرو، ترکیه و شمال شرق افریقا بیش از ۶/۶درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده و شرکت گلینکور نیز که یکی از بزرگترین معدنداران جهان به شمار می‌رود، براساس گزارش عملکرد ۶ماهه خود که ۱۰ آگوست منتشر شد با رشد ۱۳ درصدی تولید روی، تولیدش را از این فلز کمیاب به ۵۷۰ هزار و ۸۰۰ تن رسانده است. این غول معدنی همچنین تصریح کرده درحال‌حاضر قصد ندارد، ظرفیت خالی ۴۰۰ هزار تنی تولید را به مدار تولید برگرداند که این خود، منجر به افزایش احتمال ادامه روند موجود شده است.بازار به دلیل کاهش عیار کنسانتره، همچنان با کمبود عرضه روبه‌روست و بعید به نظر می‌رسد این مسئله تا پایان امسال به‌طور موثر قابل حل باشد. برخی از تحلیلگران بر این عقیده هستند که حتی در صورتی‌که گلینکور بهره‌برداری از ظرفیت خالی خود را دوباره از سر بگیرد، با برنامه عمل خواهد کرد تا لطمه‌ای به نرخ وارد نشود. گلینکور تولید چند معدن خود را در پایان سال ۲۰۱۵ میلادی و برای حمایت از نرخ روی متوقف کرده بود.گذشته از این زلزله چند روز گذشته در سیچوان که بزرگترین منطقه استخراجی روی در چین به شمار می‌رود، موجب اختلال فعالیت معدنی شده است. نظارت‌های سختگیرانه دولت درباره استانداردهای زیست‌محیطی هم عامل دیگری است که فعالیت‌های استخراجی را زیرفشار قرار داده و از میزان تولید چین کاسته است. در شرایطی که تقاضا در حال افزایش است، طرف عرضه، فضای چندانی برای رشد ندارد.با توجه به بررسی شرایط عرضه و تقاضا و تحولات قابل پیش‌بینی در هر طرف، می‌توان گفت افزایش تقاضای داخلی چین برای فلزات اساسی که شامل روی هم می‌شود، در نیمه دوم سال ۲۰۱۷م اصلی‌ترین محرک رشد نرخ در بازار کامودیتی‌هاست، در حالی که طرف عرضه همچنان با چالش‌های ویژه خود روبه‌روست. بنابراین بسیاری از تحلیلگران انتظار دارند در صورت ادامه این شرایط نرخ روی تا پایان سال روند صعودی کنونی را حفظ کند.

منبع: ماین نیوز

خبرهای مرتبط