رییس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران معتقد است برای حضور و توسعه معادن در اقتصاد ایران لازم است جایگاه ویژه ای برای این بخش در نظر بگیریم.
اتاق خبر-گروه اقتصادی: به گزارش اتاق خبر این نشست که با حضور اعضای کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران و به منظور تعامل با رسانه ها برگزار شده بود به بررسی جایگاه و نقش معدن در برنامه ششم توسعه پرداخت.
در آغاز این جلسه رییس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت معادن وجایگزینی آن بجای صنایع نفتی تصریح کرد: طی برنامه های بلند مدت معدن می تواند جایگزین مناسبی برای نفت و منابع زیرزمینی باشد.
سعید صمدی با اشاره به اهمیت برنامه های توسعه ای در کشور اظهار داشت: در هر کشوری برای آنکه جایگاه بخش های مختلف اقتصادی را ارزیابی کنند به بررسی برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در خصوص آن حوزه می پردازند.
وی در اینباره توضیح داد: با وجود تاکیداتی که همواره بر اهمیت معدن و صنایع وابسته به آن می شود، شاهد آن هستیم که در برنامه ششم توسعه هیچ جایگاهی برای این بخش و توسعه معادن در نظر گرفته نشده است.
صمدی تصریح کرد: از آنجا که هر سرمایه گذار خارجی برای ورود سرمایه خود به کشور لازم می بیند که به قوانین و برنامه های آن کشور در خصوص صنایع مورد نظر مراجعه کند لذا با وجود وضعیت فعلی نمی توانیم انتظار داشته باشیم که معادن و صنایع وابسته به معدن مورد توجه سرمایه گذاران خارجی قرار گیرد.
وی دلیل اصلی وضعیت فعلی معادن را بنگاه داری دولت دانست و تاکید کرد: اگر بخش خصوصی بتواند در این حوزه جایگاه مشخصی داشته باشد می توان امیدوار بود که معدن نیز نقش واقعی خود را در اقتصاد کشور ایفا کند.
در ادامه این نشست حسن نیک کار اصفهانی نائب رییس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با اعلام اینکه در حال حاضر دولت با واگذاری معادن در قبال بدهی خود آسیب جدی به بخش معدن وارد می کند گفت: باید این دیدگاه در کشور وجود داشته باشد که وجود معادن در اقتصاد کشور می تواند به لحاظ اینکه تکنولوژی و اشتغال را به مناطق دور افتاده می برد ضروری است.
در بخش دیگری از این جلسه عباس پرورش عضو کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران تصریح کرد: در حال حاضر معدن هیچ جایگاهی در نظام اقتصاد ایران ندارد و این امر نتیجه سیاست گذاری های نادرست دولت است.
وی تاکید کرد: وجود بخش خصوصی در کنار بخش های دولتی در شرایطی می تواند موثر باشد که بین این دو هماهنگی و یکپارچگی به وجود بیاید.
در ادامه نشست انوشیروان دلیریان عضو کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با اشاره به اینکه بخش معدن می تواند دو بحران فعلی اقتصاد را مرتفع کند توضیح داد: در حال حاضر دولت 2 هدف اصلی برای بهبود اقتصاد ایران در نظر دارد که یکی افزایش رشد اقتصادی سالانه تا سقف 8 در صد و دیگری ایجاد اشتغال است که توسعه معادن می تواند هر دو هدف را محقق کند.
وی توضیح داد: در کشورهای توسعه یافته برای معادن اغلب برنامه های بلند مدت دولت در نظر گرفته می شود لذا در ایران نیز لازم است به این بخش با نگاهی دیگر نگریست و توسعه معادن را جزو اهدافی دانست که بازدهی آن ها بلند مدت است.
منبع: اتاق نیوز