معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی کشور گفت: ۳ درصد مواد معدنی دنیا با ارزش افزوده ۷۷۰ میلیارد دلاری در ایران وجود دارد.
به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، بهروز برنا در همایش روز مهندس و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در بخش معدنی استان که ظهر پنجشنبه در سالن همایشهای اتاق بازرگانی استان قم برگزار شد، با اشاره به اینکه دو کمربند متالوژنی در جهان وجود دارد که تمرکز معدنی در جهان در این کمربندها قرار دارد، اظهار کرد: ایران و استان قم در کمربند آلپ – هیمالیا واقع شده است که ۱۵ درصد ذخایر معدنی دنیا در این کمربند وجود دارد.معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی کشور با تأکید بر اینکه ۱۲ و نیم درصد کمربند آلپ – هیمالیا در ایران است، افزود: ۸ الی ۹ پهنه در ایران وجود دارد که از ارزش بسیاری برخوردار است و هر کدام مواد معدنی خاصی را در خود ذخیره کردهاند.
وی با اشاره به اینکه حداقل ۸۵ ذخیره پورفیر درکمربند مس و طلای ارومیه – دختر ایران وجود دارد، تصریح کرد: ایران بر روی کمربند آهن اورال – عمان قرار داد و برداشتهای آهن استان قم در کشور برجسته است.
برنا با اشاره به اینکه ۳ درصد ذخایر سرب و ۲ درصد ذخایر روی دنیا در ایران است، بیان کرد: ۱۲ معدن در کلاس جهانی در ایران وجود دارد، ۳ درصد مواد معدنی دنیا با ارزش افزوده ۷۷۰ میلیارد دلاری در ایران وجود دارد.
توسط عمق اکتشاف در ایران کمتر از ۲۰ متر است
معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی کشور با اشاره به اینکه طی بیست سال تنها یک میلیارد دلار در ایران در بحث اکتشافات معدنی سرمایه گذاری شده است، افزود: متوسط عمق اکتشاف در دنیا ۸۰ متر است اما در ایران کمتر از ۲۰ متر است که برای کشف ذخایر پنهان بسیار اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه ۱۵ هزار محدوده امید بخش در کشور داریم، تصریح کرد: این محدودههای امید بخش باید تعیین تکلیف شود، بر اساس آمارهای جهانی از هزار محدوده به ۲۵ نقطه امید بخش و از آن ۳ معدن حاصل میشود که نشان میدهد کار ویژهای برای رسیدن به یک معدن باید صورت بگیرد.
۲ درصد ذخایر کشور در استان قم است
برنا ذخایر منگز، املاح و مواد معدنی غیر فلزی از جمله گچ و سولفات استان قم را در کشور برجسته برشمرد و تأکید کرد: ۲ درصد ذخایر کشور در استان قم است و با توجه به وسعت کم این استان نشان میدهد که هر چه در بخش معدن ورود کنیم میتواند ارزش اقتصادی به همراه داشته باشد.
معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی کشور با تأکید بر اینکه یک و ۳۷ درصد معادن فعال در استان قم قرار دارد، تأکید کرد: ۳ درصد از معادن غیر فعال هم در استان قم وجود دارد و با توجه به نزدیکی استان قم به تهران میتواند تغزیه کننده این استان باشد.
وی با تأکید بر ظرفیتهای سنگهای تزئینی استان قم، بیان کرد: محدودههای امید بخش برای سرب روی، مس، آهن در استان قم مشخص شده است که عمده آنها در زون ارومیه – دختر واقع شده است.
برنا با تأکید بر اهمیت گنبدهای نمکی در تولید نفت و گاز و ذخیره پتاسیم، بیان کرد: گنبدهای نمکی شیخ حاجی و یزدان در استان قم واقع شده است که ظرفیت معدنی بسیار گستردهای است.
معاون اکتشافات سازمان زمین شناسی کشور با اشاره به معدن منگز ونارچ، تصریح کرد: این معدن از بهترین روشهای اکتشافی استفاده میکند و در خاورمیانه منحصر به فرد است و از ذخیره ۸ میلیون تنی با ۸۵ الی ۱۰۰ هزار تن منگنز بهره مند است.
ارزش ریالی ذخایر دریاچه نمک بیش از ۲۰ میلیارد دلار است
وی با اشاره به اهمیت دریاچه نمک، افزود: ارزش ریالی ذخایر دریاچه نمک بیش از ۲۰ میلیارد دلار است که باید در آن سرمایه گذاری شود، مشابه این دریاچه در یوتا آمریکا است که هر سال سرمایه گذاری یک و ۳ میلیارد دلاری به همراه دارد.
برنا بر روی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی استان هم تأکید کرد و گفت: استان قم رتبه اول در بهره برداری از معدن عقیق کشور را داراست، ۷۰ کارگاه تراش سنگ قیمتی و نیمه قیمتی در استان قم وجود دارد و با توجه به جایگاه مذهبی استان میتواند در رشد اقتصادی در این زمینه گامهای ویژهای برداشت.
منبع: اتاق خبر