مجري طرح احياء و اکتشاف معادن متروکه فلزي اعلام کرد: طرح احيا و اکتشاف معادن متروکه کشور توسط شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران تهيه و در ايميدرو تاييد و در نهايت به تاييد وزارت صنعت، معدن و تجارت رسيد.
محمدرضا عابديني افزود: در کشور معادن بسياري وجود دارد که با وجود دارا بودن ذخاير معدني به دليل نبود زيرساخت در سالهاي گذشته تعطيل شدهاند، به اين جهت احيا و اکتشاف معادن متروکه کشور کليد خورد و سال 93 در نخستين اقدام معادن متروکه کشور شناسايي و از ميان 300 معدن متروکه، 40 معدن در کميته اکتشاف شرکت تهيه و توليد مواد معدني ايران انتخاب و 25 معدن در اولويت احيا قرار گرفت.
وي در ادامه تصريح کرد: پس از شناسايي و اخذ مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مربوطه، عمليات اکتشافي، ذخيره يابي و تجهيز انجام و در نهايت پروانه بهرهبرداري براي اين معادن صادر ميشود.
مجري طرح احيا و اکتشاف معادن متروکه فلزي در خصوص آخرين اقدامات انجام شده براي احياي 25 معدن اولويت دار، گفت: از 25 معدن انتخاب شده، پرونده 11 معدن فعال شده است. به عنوان مثال معدن سرب و نقره چاه خربزه در اصفهان مجوز تجهيز و آمادهسازي گرفته و پيمانکار تجهيز در اين معدن مشغول به فعاليت است. همچنين معدن سرب و روي ازبکوه در خراسان جنوبي موافقت شورايعالي معادن را کسب کرده و در انتظار ابلاغ سازمان صنعت، معدن و تجارت بيرجند و دريافت پاسخ استعلامهاي قانوني است.
عابديني افزود: معدن پلي متال طلاي خوني در اصفهان موافقت سازمان صنعت، معدن و تجارت را اخذ کرده و در حال رايزني با محيط زيست است. از سوي ديگر معدن سرب و روي سرمه در اصفهان موافقت سازمان صنعت، معدن و تجارت را اخذ کرده و به دنبال دريافت سند مالکيت از اداره ثبت استان است.
وي ادامه داد: در استان سمنان نيز پيگير اخذ سند مالکيت چهار معدن متروکه آهن، سرب و کروميت از طريق دادگستري هستيم و نقشههاي هوايي چهار معدن آهن و سرب و روي در استان اصفهان هم تهيه شده و در مرحله اقدام براي اخذ سند است. در استان يزد هم موافقت اوليه سازمان صنعت، معدن و تجارت براي يک معدن سرب و روي اخذ شده است.
عابديني اعلام کرد: پيشبيني ميشود تا پايان امسال معدن چاه خربزه به مرحله بهرهبرداري برسد و اکتشافات تکميلي معدن سرب و روي ازبکوه هم به اتمام برسد.
منبع: معدن نیوز